بر اساس مطالعه روان پزشکی که روی 203 زنان چاق بین سنین 40 تا 65 سال به مدت یکسال انجام شد زنانی که وزن مناسبی دارند یا وزنشان کاهش یافته است کمتر از زنان چاق افسرده هستند محققان میگویند تحرک بدنی بیمارانی که افسردگیشان درمان شده یا سطح افسردگی در آنها پایین آمده است افزایش میابد. بنا بر تحقیقات انجام شده توسط مرکز مطالعات و تحقیقات سلامتی در کشور آمریکا، اضافه وزن و ناهنجاری‌های روحی رابطه مستقیمی با هم دارند. مطالعات نشان می دهد که این ارتباط در میان سفید پوستان، افراد تحصیل کرده و مرفه جامعه شدیدتر است.

 

تناسب وزن در زنان

نتایج بدست آمده از بررسی های فوق نشان داد که در افراد مبتلا به چاقی، امکان بروز نگرانی‌های بی مورد، ناهنجاری های اخلاقی و افسردگی، ۲۵ درصد بیشتر از افرادی با وزن عادی است. نکته قابل توجه اینکه در افراد تحصیل کرده که از چاقی مفرط رنج می برند این احتمال تا ۴۴ درصد افزایش می‌یابد.

در این میان محققین همچنین پی بردند که اضافه وزن خطر اعتیاد به مواد مختلف را در افراد ۲۵ درصد بالا می برد، اغلب افراد مبتلا به چاقی مفرط در زندگی تمایل به داشتن عادت های مختلف و شدید دارند. در این تحقیقات هنوز به طور قطع ثابت نشده که آیا ابتلا به چاقی مفرط منجر به بیماری افسردگی نیز خواهد شد یا خیر؟

 

به عقیده دانشمندان درک و اثبات رابطه بین چاقی و افسردگی، موضوع بسیار مهمی در مبحث سلامت عمومی است، زیرا چاقی و افسردگی دو بیماری رایج قرن به شمار می روند که ابتلا به هر یک صدمات بسیاری بر سیستم سلامت عمومی بدن خواهد داشت. شواهد نشان داده که به طور میانگین هر شهروند آمریکایی ۳۰ درصد خطر ابتلا به چاقی مفرط را دارا است. در بیش از ۴۰ درصد از مواردی که شخص دچار افسردگی شده، در نهایت این افسردگی به چاقی مفرط ختم گردیده است.

 

مطالعات فوق – که به همت محققین بخش پزشکی دانشگاه هاروارد انجام شد – گسترده ترین تحقیقاتی است که تا به امروز در رابطه با دو مشکل عمده ملت آمریکا یعنی چاقی مفرط و افسردگی صورت گرفته است، در این راستا ۹,۱۲۵ نفر زن و مرد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین لازم به یادآوری است که در آمارگیری مربوطه، افرادی چاق مفرط قلمداد شده اند که شاخص وزنی بدن آنها – یعنی BMI – از عدد ۳۰ بالاتر بوده است.

 

هر چند نتایج مطالعاتی که پیشتر در این زمینه انجام شده بود، نشان می داد که رابطه احتمالی بین چاقی و افسردگی فقط در زنان وجود دارد، تحقیقات اخیر ثابت کرد که میزان این ارتباط – در صورت وجود – در هر دو جنس یکسان خواهد بود.

 

تیم تحقیقاتی که مسئولیت انجام مطالعات فوق را برعهده داشته، در حال حاضر در ادامه کار خود مشغول بررسی و آمارگیری به منظور یافتن پاسخ برای سئوالاتی چون
▪ آیا ابتلا به افسردگی تمایل به انجام فعالیت بدنی را در افراد کاهش می دهد؟
▪ آیا برنامه غذایی افراد سالم با افراد مبتلا به افسردگی تفاوت خاصی دارد؟
▪ آیا رعایت رژیم های غذایی برای افراد مبتلا به افسردگی غیر ممکن و یا مشکل آفرین است ؟
و … می باشند. بدون شک مطالعه نتایج جدید، قدم مثبت دیگری در جهت دستیابی به اطمینان در این زمینه خواهد بود.

اما یکی از سوالاتی که پاسخ آن می تواند بسیار مفید باشد این است که چرا خانم ها در ورزش کردن تنبل هستند؟ اگر پاسخ این سوال داده شود، بسیاری از موضوعات مرتبط با تناسب وزن در زنان حل خواهد شد.

 

منبع- ویستا