مسافرت های چند ساعته معمولا برای بچه ها موجب خستگی می شود و ممکن است آنها را بی حوصله و بد قلق کند. بازی های کودک که حتی الامکان بدون نیاز به وسیله خاص جهت بازی انجام می شود می تواند والدین را کمک کند تا  بتواند بچه ها را سرگرم کند تا زمان سفر کوتاه تر شده و با آرامش و شادی بیشتری سپری شود.

در اینجا چند نمونه از بازی های کودک که مناسب بیرون از خانه است معرفی می شود.

بازی های کودک

معرفی بازی های کودک ، بازی ذهن پویا

هدف: افزایش تمرکز، تقویت حافظه، افزایش سطح دقت و هوشیاری، تقویت خلاقیت، افزایش سرعت عمل، درک بهتر نسبت به محیط اطراف

گروه سنی: 4 تا 10 سال

دستور العمل:

در این بازی موضوعی را مطرح می­کنیم و از کودک می­خواهیم تا تمام کلمات مرتبط با آن موضوع را با صدای بلند نام ببرد و در صورت گفتن پنج کلمه مرتبط، برنده می­شود. در ابتدا کمک کنید تا ذهن کودک پویاتر با موضوع برخورد کند و تنها به گفتن کلمات روتین اکتفا نکند. همچنین سعی داشته باشید که در بیان سوال خلاقیت به خرج دهید تا کودک مجبور به بیشتر و بهتر فکر کردن شود.

به طور مثال از او بپرسید:

چیزهایی که پرواز می­کنند را نام ببر؟ (هواپیما، پرنده، پروانه، بادبادک، قاصدک و…)

خوردنی­های صبحانه را بگو/ میوه یا سبزیجات زرد رنگ کدام­اند؟/ حیواناتی که می خزند را نام ببر/ چه وسایلی با برق کار می­کنند؟ و …

بازی های کودک

معرفی بازی های کودک ، بازی آخرین حرف

هدف: افزایش سرعت عمل، تقویت حافظه، افزایش سطح دقت و توجه، آشنایی بهتر با حروف الفبا و کلمات، افزایش تمرکز، تقویت عملکرد گروهی

گروه سنی: 7 تا 12 سال

دستورالعمل:

یک گروه خاص از کلمات مانند حیوانات، گل­ها، اسامی پسر یا دختر، لوازم آشپزخانه، شهر، کشور، غذا، میوه و… را انتخاب کنید. یک اسم از گروه مربوطه را نام ببرید. نفر بعد باید با آخرین حرفِ کلمه شما، کلمه مرتبط دیگری را بگوید. این بازی تا زمانی که همه بازیکن­ها به غیر از یک نفر ببازد، ادامه پیدا می­کند. در مرحله بعد شما می­توانید با گروه دیگری از کلمات بازی را ادامه دهید.
مثال:

نفر اول: مار
نفر دوم: راسو
نفر سوم: وزغ
نفر چهارم: غاز
نفر پنجم: زنبور

معرفی بازی های کودک ، بازی کیف جاویی

هدف: تقویت حس لامسه، افزایش تمرکز، تقویت ذهن، افزایش سطح دقت و هوشیاری، درک بهتر محیط پیرامون، آشنایی با اشیا و اشکال مختلف
گروه سنی: 3 تا 10 سال
وسایل مورد نیاز: کیف، وسایل گوناگون از قبیل شانه ـ خودکارـ سکه ـ روسری ـ سنجاق قفلی ـ کلید ـ پاک کن ـ آدامس ـ باتری ـ …
دستورالعمل:
درون یک کیف 5 الی 7 شی مختلف قراردهید. از کودک بخواهید چشمان خود را ببندد و یا با یک روسری چشمان او را ببندید. سپس از او بخواهید دست خود را درون کیف کند و همه اشیا درون کیف را خوب لمس نماید. بعد ازآنکه خوب آنها را لمس کرد، از او بخواهید چشمانش را باز کند و نام اشیا درون کیف را بگوید. پس از اعلام نام اشیا، آنها را یکی یکی از درون کیف در آورده و به او نشان دهید. اگر نام چیزی را نگفته بود و یا اشتباه کرده بود، شی را به او دهید تا دوباره لمس کند. در دور بعد می­توانید چند شی دیگر درون کیف بریزید و بازی را با اشیا جدید ادامه دهید.

انتخاب اشیا با توجه به سن کودک و آشنایی قبلی او با اشیای درون کیف صورت گیرد.

کاربر گرامی، اگر تمایل دارید مطالب بیشتری مرتبط با این موضوع بخوانید کلیک کنید.

روش های بازی با کودک برای والدین خسته

بازی هوش برای کودک ، اختلاف تصاویر

منبع: کتاب بازی در ماشین

نویسنده: ندا نصیری