در دوران بارداری هورمون‎ها باعث می‎شود که هر بافت در بدن مادر به انسولین (که قند را به سلول‎ها منتقل می‎کند) مقاوم‎تر شود تا فرزندتان بتواند برای شد (از یک رویان کوچک به نوزادی سالم) تمامی انرژی مورد نیازش را به دست آورد.

 

دیابت بارداری، چه کسانی باید نگران باشند؟ | نی نی یاری

 

اما اگر پانکراس شما برای ساخت انسولین کافی برای تامین نیازهای دو نفر با مشکل رو به رو شد، قند بسیار زیاد در خونتان جریان می‎یابد. میزان اضافه شده‎ی قند به پزشک نشان می‎دهد که دچار دیابت بارداری هستید. بر اساس آمار انجمن دیابت امریکا، این وضعیت در میان بیش از ۱۸% از بانوان باردار رخ می‎دهد. دیابت‎های بارداری اگر درمان نشده رها شود، می‎تواند باعث رشد بیش از حد فرزندتان نیز شود و مشکلاتی را در روند زایمان ایجاد کند و به احتمال زیاد به دیابت یا چاقی مادر منجر گردد.

از وضعیت خود آگاه باشید

دیابت‎های بارداری دارای چند نشانه است، در نتیجه تا زمانی که غربالگری نشوید، نمی‎دانید که به آن دچارید. بنابراین توصیه می‎شود که همه‎ی بانوانی که از قبل به دیابت مبتلا نبوده‎اند، باید در هفته‎ی سیزدهم بارداری و سپس دوباره بین هفته بیست و چهارم و بیست و هشتم معاینه شوند. در این آزمایش پیش و پس از نوشیدن محلولی بسیار شیرین، از شما خون گرفته می‎شود تا مشخص شود که بدنتان چگونه قند را پردازش می‎کند.

پیش بینی ها چه می گوید؟

احتمالاً میزان قند خونتان پس از زایمان به حد طبیعی بازگردد، اما در ادامه‎ی مسیر زندگی تان با خطر بیشتری برای ابتلا به دیابت نوع دو روبه رویید: زیرا بیش از یک سوم بانوان مبتلا به دیابت نوع دو، هنگام بارداری دچار دیابت بارداری بوده اند. به گفته ی دکتر ساده، پیچیدگی های حاملگی مثل دیابت بارداری ارتباط قوی تری با مشکلات طولانی مدت سلامتی در مقایسه با تاریخچه ی خانوادگی دارند. اگر دوران بارداری پانکراس شما نتواند پاسخگوی نیاز انسولین باشد با گذشت زمان و کاهش توانایی آن نمی تواند میزان کافی را تامین کند و در نتیجه ابتلا به دیابت های نوع دو اتفاق می افتد.